אביב הגיע - שוק עזה ביפו

 

מאת: אדר קפלן-מור

 

עוד אוכל ב"הדרך למעלה":

משנכנס הדר...

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

משקאות לחימום החורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

במורד רחוב יפת, ליד רחוב מנדס פרנס יוצא רחוב קטן ובו שוק עזה.

מס' דוכנים וזהו.

ירקות בלאדי עם צבע וריחות משגעים, דוכן קטן של קטניות (תורמוס כמו שאני אוהבת) והמון מציאות מעניינות.

צריך להלך לאט ובעדינות, לא לפספס דבר כי הכל תחת לאף אם מסתכלים למטה.

הירקות שפגשתי באביב (או נכון יותר בתחילתו):

חרשוף (למלא וזהו), תרד טורקי, עלי סלק (את עלי סלק הבר הרחבים והחמצמצים ניתן למצוא בחלקים רבים של הארץ, ולטפל בהם כפי שמטפלים במנגולד (בן משפחתו המתורבת). כלומר לבשל, לאדות, להשתמש כמילוי לפשטידות וכיסנים וגם ככלי קיבול בפני עצמם - ולייצר ממולאים עם טעם חדש), גזרים יפים וירקות עונה רגילים.

 

ניתן למצוא מלוחייה, עכוב/ ארכובית הגלגל (צמח קוצני הגדל בצפון הארץ. בקיץ הוא הופך לקוץ גדול ויבש (זה שמתגלגל כמו כדור גדול בדרכים). באביב, כשצמח צעיר הוא מוצלח מאד. בעכוב צריך להשקיע: יש לשלוף את הקוצים הרבים, לאט לאט ובקפדנות. עם תום המלאכה המפרכת מקפיצים קלות בשמן זית או מתבלים באמצעותו מאכלי בשר שונים), סלקים יפים (כמובן לקובות האחרונות של החורף).

לשאלתי מתי תהיה פרפחינה/ ריג'לה (עליה של הריג'לה יופיעו בקיץ, כמעט בכל מקום בארץ, אם רק יש מעט מים בסביבה. למרות טעמה הטוב יש לה תדמית פושטית, אולי משום שהיא משמשת גם מזון לתרנגולות. כדאי להכין ממנה סלט טרי וטוב, יחד עם עלים רעננים אחרים, וגם לבשל כסלט חם עם שמן זית או לתבל באמצעותה קציצות ומאפים.) – עוד כחודשיים ופקוס (בואי עוד חודש-יהיה).

 

מי שיודע, מעז וחשוב לו להכיר את המקור של מתנות הטבע הארצישראלי, כדאי לבקר, לשוחח עם המוכרים ולנסות.

 

מרק מצרי – מלוחייה

1/3 כוס שמן
1
כף שום כתוש
1
כפית כוסברה טחונה
מלח
2
ליטרים מרק עוף צח או מרק בקר
2 בצלים קלופים (אחד מהם קצוץ)
צרור גדול מלוחייה

 

מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל,השום, הכוסברה והמלח. מטגנים על להבה נמוכה תוך ערבוב בלי שהשום יישרף. מביאים את המרק לרתיחה בסיר, מוסיפים את הבצל השלם ומבשלים עד שהבצל רך. שוטפים את המלוחייה ומפרידים את העלים מהגבעולים. קוצצים את העלים במעבד מזון. לפני ההגשה מוסיפים את השמן עם השום,הבצל והכוסברה ואת המלוחייה לסיר המרק, מערבבים ומבשלים 3-5 דקות.

 

סלט קצוץ עם תורמוס:

קוצצים 2. מלפפונים, עגבניה, בצל סגול, פטרוזיליה, נענע, מעט תרד טורקי ורשאד.

מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, סומאק, שמן זית ומיץ לימון.

מערבבים את הסלט ומוסיפים חופן תורמוס מבושל.

מניחים על צלחת, ניתן לטפטף מעל הסלט מעט טחינה גולמית.

להגיש בלווי לימון או לימונים כבושים.

  

 

שילחי לחברה                                                 יש לך דעה? כיתבי לנו

   

_________________________________________________