אביב הגיע - מתנות שבאות מאהבה

 

מאת: אדר קפלן-מור

 

עוד אוכל ב"הדרך למעלה":

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

משקאות לחימום החורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

ריח הפריחה, היומן וכמובן המשפחה מסמנים לנו שפסח הגיע, חג החגים, חג המתנות ולמה לקנות כשאפשר להכין?

 

דבר ראשון:

לאסוף צנצנות, בקבוקים וכלים יפים אחרים שניתן לסגור אותם בצורה אטומה, לנקות ולעקר.

בשתי צנצנות ניתן להכין מרקחות פירות. זה פתרון טוב כדי לא לזרוק את שאריות הפירות שהצטברו ואלו שהופכים זולים יותר לקראת סוף העונה.

כמובן שאלו שבאיזורם צומחים עצי פרי-הרוויחו.

 

טיפ למרקחות: כמות פרי=כמות סוכר, כדאי להוסיף פקטין בצורת לימון סחוט או קליפת תפוח (שמוציאים אותו לאחר הבישול) מעודד את התקרשותה של המרקחת.

ניתן להוסיף מקלות קינמון, מסמרי ציפורן, הל טחון, פלפל אנגלי  ועוד עפ"י הטעם והחשק.

אישית, אני נוהגת להוסיף גם אלכוהול מתאים ותוספות שונות כמו פרחי הדרים שפורחים כעט.

את הפירות, סוכר, פקטין ותבלינים מעלים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד להסמכה, ממלאים בצנצנות, סוגרים ומעקרים שנית: מכניסים את הצנצנות הסגורות לסיר מים על האש עד שהמים מגיעים לרתיחה.

 

צנצנת עגבניות מיובשות:

חוצים עגבניות תמר, מניחים בתנור האפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה, ממליחים בעדינות במלח גם ואופים ב-90 מעלות כ-5 שעות.

מצננים, מנגבים, מבשלים 5 דקות בחומץ בלסמי או חומץ בן יין, שוטפים ומרכיבים את הצנצנת:

פרוסות של עגבניות מיובשות, מעל עשבי תבלין טריים, שיני שום חצויות וכך הלאה.

שומרים במקום יבש וקריר כ-3 ימים ושומרים במקרר.

 

שמן זית מתובל:

מוצאים כלי זכוכית, עדיף דומה לאלו של החומץ הבלסמי או בקבוקים קטנים עם פיה מתאימה שהם כלי תיבול יפים בעלי פקק שעם.

ממלאים בעשבי תבלין טריים, גרגירי פלפל אנגלי, אדום, ירוק ולבן.

מוסיפים את שמן הזית, סוגרים ושומרים במקום חשוך וקריר כשבועיים.

* ישל הבדיל בין שמנים ייעודיים, דהיינו שמנים שאותם מבשלים ב-70 מעלות עם עשבי תבלין טריים וטחונים בשמן שלהם אורך חיים קצר יותר.

 

כל אלו, ניתן להכניס בתוך סלסלה יפה, ניתן להוסיף גם קליפות תפוזים מסוכרות או מצופות בשוקולד או בקוקוס, אולי גם עציץ עם צמח תבלין ויש לנו מתנה מרשימה ומענגת.

 

המאחרים יכולים לבחור אם לשים את הפריטים על שולחן החג או לשמור את התענוג לעצמם.

 

חג שמח וטעים.

  

 

שילחי לחברה                                                 יש לך דעה? כיתבי לנו

   

_______________________________________________