ראש השנה בקלילות

 

מאת: אדר קפלן-מור

*

עוד אוכל:

שלכת בכל עונה

בישול ואיחסון תפוחי אדמה

מתכוני תפוחי אדמה

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

משקאות לחימום החורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

ראש השנה מגיע אלינו בתקופה סתווית למדי, לא תמיד אנחנו מוכנים אליו פיסית ולא יודעים מה לבשל שיהיה חגיגי,  שלא יכביד לא על הבטן ולא על השעות במטבח ועם זאת שתהיינה מנות מיוחדות.

 

לא אפרט כאן את נושאי המנות העיקריות או הקינוחים אבל בהחלט את הסלטים ומנות הפתחיה שתוכלנה ללות אותנו.

 

אפתח ברעיון לסלט סתווי ברימונים:

עלי חסות צבעוניות ובייבי גרין מלוא הקערה.

רימון מנוקה מגרגירים (לחצות באמצע, להניח הפוך על כף יד פתוחה ולהכות על הקליפה בחזקה בכף- הגרגירים נופלים ישר לכלי)

אגוזי מלך או פקאן קלויים בסוכר חום (לקלות ב- 170 מעלות עד שיש ריח של קלייה אך האגוזים אינם משחירים).

רוטב משמן זית וחומץ בלסמי (1:1), מעט סוכר חום, מלח ופלפל לבן  וקצת גרגירי צ'ילי יבש.

הסלט הזה מספיק וטוב לכשעצמו, ניתן להוסיף גבינה כחולה (רוקפור או דנבלו) מפוררות מעל ואז הסלט נראה מושלג.

בעקרון, לסוג הסלטים הללו, ניתן לקחת רוטב ויניגרט קלאסי (אפילו קנוי) ולהוסיף כ-1/3 מיץ תפוזים ומעט גרידת לימון וכך הרוטב הופך להיות ויניגרט הדרים.

את הרימונים ניתן להמיר בתאנים וניתן להוסיף מעט פרוסות חזה אווז שטוגן קלות בגרנדין (תרכיז רימונים).

 

כמו כן, ניתן לקלות אגוזים במחבת, להוסיף נתחוני עוף,מעט שמן אגוזים ופלחי תאנים וזוהי מנה טובה גם כן לפתיחה.

 

עוד סלט שאיתו ניתן לסיים את הקיץ הוא סלט בסגנון בלקני:

עגבניות ומלפפונים חתוכים גס,

בצל ירוק פרוס (החלק הלבן),

בצל סגול פרוס דק,

עלי זעתר טרי/פטרוזיליה מסולסלת/נענע/ עשב לימון (למון גראס) או עשב תבלין אחר לפי טעמכם.

גבינה צפתית חתוכה לקוביות (ניתן להוסיף גבינת פטה לטעמים חזקים יותר).

שמן זית כתית, מיץ לימון טרי, מלח, פלפל לבן וסומאק.

את הסלט ניתן להגיש עם קרוטונים או אפילו טוסטונים (בתוך הסלט) שיספגו את הרוטב, יש לשים לב במקרה כזה שהסלט לא יוכן זמן רב מראש.

אם בטוסטונים עסקינן , ניתן לבנות אותם בצורה פרזנטטיבית בשכבות בין הסלט, רק לשים לב שיהיו חרוכים כראוי.

 

כל סלט חגיגי בטעם "פירותי" למשל, יקבל יפה זרעים וגרעינים מסוגים שונים וכן פירות יבשים ואף פרוסות של לדר.

ניתן להוסיף לרוטב מעט קונפיטורה שתיתן לרוטב טעם פירותי ומעניין ובשילוב עם הצ'ילי יהיה לו "טוויסט" של מנה שלא קל יהיה לעמוד על מרכיביה ל"צופים מהצד".

 

כמו כן, ניתן למלא תאנים בבשר טחון ולבשלן ביינות אדומים ומעט קונפיטורה/פורט/מרסלה שישתלבו היטב עם טעמי החג.

 

אנחנו נוהגים לאכול בראש השנה צלחת של פירות בגבינות לקינוח, מתאים למזג האוויר ולמצב הרוח:

 

אננס טרי חתוך לקוביות (לחצות את האננס לאורכו, להוציא בעזרת סכין את התוכן בזהירות, לחתוך לקוביות ולהחזיר לחצי האננס),

פסיפלורה טרייה,

רימונים,

תאנים,

גבינת רוקפור,

גבינה מסוג פטה,

ניתן על הפירות והגבינות להזליף מעט דבש או סילאן שיתנו טעם מעניין מאוד לשילוב הזה, ניתן להרכיב רוטב על בסיס יוגורט עם גבינה כחולה לצד הפירות.

הכל הולך.

 

ובתפוחים לא נגענו.

 

שתהיה לכולנו שנה טובה של בריאות, הצלחה, אהבה והרבה סבלנות לזולת.

חג נפלא, שמח וטעים.

 

 

 

שילחי לחברה                                                 יש לך דעה? כיתבי לנו

   

_______________________________________________