כוס התה שלי

 

מאת: אדר קפלן-מור

עוד אוכל:

עלי שלכת

מתכוני עוגות חמות

קינוח לוהט לחורף

לחמם את החורף עם משקאות

משקאות לחימום החורף

ראש השנה בקלילות

שלכת בכל עונה

בישול ואיחסון תפוחי אדמה

מתכוני תפוחי אדמה

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

שמעתם פעם על תה לגברים, תה לנשים ותה אדום?

 

תגלו כי מאחורי התה והקפה טמונים עולמות טקסיים שלמים שלא הכרתם, המתאפיינים בזנים שונים, דרכי חליטה ודרכי קלייה. המוצרים נושאים עימם מסורת ארוכת שנים ורב-תרבותיות.

פגשתי את "קליסטו תה וקפה" מתוך פרויקט של פיתוח דרכים וטעמים חדשים למשקאות ולמזון, גיליתי שתה ירוק למשל, הוא לא רק תה ירוק משעמם ו"בריאותי" אלא מגוון של סוגי חליטות שמדגישים טעמים וארומות, בין אם הם מוצרים מתוקים מתחום הקונדיטוריה ובין אם ברוטב לדג.

 

החליטות מתחלקות לחמש קטגוריות:

 

תה ירוק העשוי משיח הקמיליה הגדל באסיה ובמזרח הרחוק

 

תה שחור העשוי משיח הקמיליה הגדל גם הוא באסיה ובמזרח הרחוק

 

תה מאטה העשוי מעץ המאטה הגדל בדרום אמריקה

 

תה לפאצ'ו העשוי מגזע עץ הלפאצו' הגדל בדרום אמריקה

 

רויבוס "התה האדום" שיח מרפא ירוק בעל עלי מחט הגדל בדרום אפריקה ומתוק מיסודו

  

הטעמים ה"נשיים" בנויים מפרחים ופירות לעומת הטעמים ה"גבריים" הבנויים משורשים וקליפות עצים.

 

מעניין הוא לראות את ההעדפות בלי לספר לאיש מה הוא מה.

 

גילינו שחליטות הן לא רק לשתייה רגילה אלא ניתן לבנות מטעמים אלו משקאות שונים, קוקטיילים, רטבים ועוד.

שום דבר הוא אינו ברור עד שלא מנסים.

כמובן שבמזג אוויר הפכפך כמו שלנו ובמיוחד בחורף הסוער, אין כמו לשבת וללגום כוס תה טובה בלי יומרות ועם הרבה ערכים מוספים.

 

כמו תמיד, אני מצרפת כאן מספר מתכונים היכולים להוכיח שתה הוא לא רק לשתייה אלא הוא באמת דרך חיים.

  

קליסטו תה וקפה: http://calisto.co.il/

 

ראגו עם חליטת תה אחר הצהריים

 

המצרכים:

שמן זית

5 שיני שום פרוסות

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

10 זיתים קצוצים מסוג "קלמטה"

1 כפית עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית ופלחי שום

400 גר' בשר טחון

3 עגבניות קלופות לפרוסות דקות (או חתוכות לקוביות גדולות)

מעט פלפל אנגלי טחון

1 כפית חליטת "תה אחר הצהריים"

¼ כוס יין אדום יבש

מעט טימין טרי קצוץ

¼ כפית סוכר

פלפל שחור גרוס

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

 
אופן ההכנה:

בשמן זית מאדים את השום, הבצל והגזר, מוסיפים את הזיתים ואת העגבניות המיובשות בשום, ממשיכים לאדות עוד כ- 2 דקות.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש בינונית כ- 5 דקות.

מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים בפלפל אנגלי ומבשלים כ- 10 דקות.

מוסיפים את כפית החליטה וממשיכים לבשל עד לאידוי הנוזלים.

מוסיפים את היין האדום להורדת משקעים, מעלים לאש גבוהה ומבשלים עד לאידוי היין.

מוסיפים את הטימין, הסוכר, הפלפל השחור ומבשלים על אש נמוכה עוד כ- 5 דקות.

מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

 

לגיוון: ניתן להוסיף פטריות שונות לראגו.

 

______________ 

ממרח גבינות ביין ועלי חליטה

כ- 200 גר' תערובת גבינות קשות (למשל קשקבל, פרמזן, מנצ'גו, פקורינו, תום צ'דר ועוד), בשלות (מסוג ברי, סנט מור, פרמייר ועוד), ומעט מסוג ברינזה עדינה/קש ואורדה.

3 כפות יין שרדונה לבן יבש.

¼ כפית פלפל לבן גרוס.

½ כפית חליטת "מדאם בטרפליי"

½ כפית חליטת "שחרזאדה"

 
אופן ההכנה:

מערבבים את הגבינות ומרסקים אותן למחית שאינה חלקה ומוסיפים את הפלפל.

מוסיפים את עלי החליטה ליין, משרים מספר דקות ומוסיפים לממרח הגבינות.

ניתן לשמור במקרר.

 

הצעת הגשה:

לחתוך פרוסות לחם שחור מלא לפרוסות, להזליף מעט שמן זית כתית טהור ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות ל- 5 דקות. לאחר מכן, להוציא את הטוסטונים, למרוח בממרח, להעלות את חום התנור ל- 220 מעלות ולקלות עוד 5 דקות עד שהגבינות משחימות מעט.

 

 

עוד: משקאות לחימום החורף 

 

 

שילחי לחברה                                                 יש לך דעה? כיתבי לנו

   

___________________________________________