אחרי החגים - עוגות גבינה

 

מאת: אדר קפלן-מור

 

עוד אוכל:

מטבח פיוז'ן

כוס התה שלי

עלי שלכת

מתכוני עוגות חמות

קינוח לוהט לחורף

לחמם את החורף עם משקאות

משקאות לחימום החורף

ראש השנה בקלילות

שלכת בכל עונה

בישול ואיחסון תפוחי אדמה

מתכוני תפוחי אדמה

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

בין "אחרי החגים" לחופש הגדול, יש עונה כזו שמסיימת את האביב סופית אבל אינה הקיץ הכבד.

עונה מצויינת לאפייה קרה, עוגות קרירות על המרפסת או בגינה עם אפשרות לתוספת של פירות טריים.

אני מביאה כאן שני מתכונים קלאסים של עוגות גבינה, האחת קרה, השנייה אפויה - המתאימים לשבועות ולכל השנה.

 

עוגת גבינה קרה

המתכון צריך להיות טוב לתבנית 28, אם עובדים עם תבנית אחרת פשוט לא חייבים לשים את כל המלית. 

 

הבצק-לפי טעמכם

התחתית היא בצק פריך מתוק בסיסי אפוי ב-170-180 מעלות כ-10 דקות. 

 מצננים את התחתית ומורחים עליה שכבה דקה של קונפיטורה טובה.

לכל אופה יש את הבצק המועדף, בין אם הוא בצק של עוגיות עם גרידת לימון או אגוזים טחונים ובין אם הוא בצק מ-ד-ה-י-ם של עוגה אחרת.

 

המלית:

1. ק"ג גבינה 9% מסוננת לילה במקרר (מסננת ועליה בד גאזה)

 80 גר' אינסטנט פודינג וניל (רק האבקה נטו)

 1. כפית תמצית וניל מאיכות טובה

 162 גר' סוכר

 1. גביע שמנת חמוצה

 10 גר' אבקת ג'לטין+ 30 גר' מים

 400 מ"ל שמנת מתוקה

23 גר' סוכר

 

אופן ההכנה: 

מקציפים את השמנת המתוקה עם 23 גר' סוכר לקצפת יציבה, שומרים בצד.

מערבלים את החומרים ומניחים בצד.

ממיסים את הג'לטין על חלק מן המים למספר דקות עד שנוצר מרקם ספוגי, את שאר המים מרתיחים, מערבבים וממיסים שוב את הג'לטין, עושים השוואת טמפ'  (לוקחים כף מהמסה הקרה ומוסיפים למים החמים עם הג'לטין ומערבבים, מוסיפים כף נוספת ומערבבים וכך הלאה עד שהקערה עם המסה מתקררת, מעבירים את המסה עם הג'לטין למסת הגבינה ומערבבים). מקפלים את הקצפת לתוך התערובת ולמלא את התבנית.

מעל העוגה, לפזר פירורי בצק פריך אפוי.

 

ניתן במקום הפירורים לעטר בפירות/ ריבת חלב/ פירות משומרים/ מחית קפואה או גלידה או כל תוספת אחרת, במידה ושמים פירות יש לעשות זיגוג (נפאז') שיכול להיות מריבה בצבע דומה לפרי מדוללת במעט מים, היא תשמור על הפרי ועל הצבע של העוגה.

  

עוגת גבינה אפויה

לבצק: 

 877  גר' קמח

11  גר' אבקת אפיה

450  גר' חמאה

6  ביצים

585   גר' סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

 את כל החומרים לערבב לאחדות, לשטח בתבנית בעזרת ידיים מקומחות, לאפות ב-170-180 מעלות כ-10 דקות ולצנן.

  

למלית:

 1.25  ק"ג גבינה לבנה 9% מסוננת מלילה קודם (הכמות היא אחרי סינון)

5 ביצים

1/4 1   גביע שמנת חמוצה

300   גר' סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

7.5  גר' קורנפלור

גרידת לימון מ-1-2 לימונים

 

אופן ההכנה: 

במיקסר לערבב את כל חומרי המלית עד להמסה אחידה, לשפוך לתבנית ולאפות ב- 180 15  דקות.

לאחר מכן, להוריד את החום ל-140 מעלות, לאפות חצי שעה, אחרי חצי שעה להעלות את החום ל-150 מעלות ולאפות עוד חצי שעה, בינתיים להכין את הציפוי:

1/2 2 גביעים שמנת חמוצה ו-125 גר' סוכר (לערבב במטרפה)

כשהעוגה מוכנה, לשפוך את הציפוי ולהשאיר בתנור החם והכבוי עוד כ-10 דקות.

לקרר ולשמור במקרר.

*) עוגות גבינה אפויות ככלל-אין להקפיא (להבדיל מעוגות גבינה קרה

 

 

 

שילחי לחברה                                                 יש לך דעה? כיתבי לנו

   

___________________________________________