רוח של סתיו, עלים של זהב

 

מאת: שפית אדר קפלן-מור

 

עוד אוכל:

מטבח פיוז'ן

כוס התה שלי

עלי שלכת

מתכוני עוגות חמות

קינוח לוהט לחורף

לחמם את החורף עם משקאות

משקאות לחימום החורף

ראש השנה בקלילות

שלכת בכל עונה

בישול ואיחסון תפוחי אדמה

מתכוני תפוחי אדמה

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

כל שנה אחרי ה-1 בספטמבר נראה כאילו בדיוק התחלנו את הסתיו, מתחילה הבריזה, סדר היום של אחרי החופש נותן לנו כוחות לשינויים והתפתחות וראש השנה בפתח.

 

בתקופה הזו בדיוק אני מדשדשת בין תפריט של קיץ לשינוי הקריר.

 

אחד מהסלטים שמופיעים אצלי בסתיו הוא טבולה:

 

בורגול דק מושרה במים כ-10-30 דקות.

עגבנייה קצוצה

מלפפון קצוץ

בצל סגול קצוץ

מלח,פלפל

סומאק

שמן זית ומיץ לימון

 

הסלט הזה מרענן ותוספת הבורגול כבר הולכת לקראת הפחמימות של החורף אך לא בצורה אגרסיבית

 

עוד בערב החג למשל וביום-יום מתאים לכל ארוחה בין אם היא חגיגית או לא – אנטיפסטי ירקות:

 

בטטה קלופה חתוכה לקוביות על תבנית בתנור מתובלת בשמן זית, סילאן, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר, מספר גרגירי פלפל צ'ילי, מלח, פלפל לבן, ניתן להוסיף גם גרידת תפוז.

פלפלים קלויים על אש גלוייה, יש לסגור אותם בשקית לתת להם להזיע ולאחר מכן לקלוף אותם.

משרים במרינדה של שמן זית, חומץ בלסמי, סוכר חום, מלח, פלפל, מעט צ'ילי ופרוסות שום.

 

זוקיני או קישואים פרוסים מתובלים בשמן זית, מלח גס וטימין.

 

חצילים פרוסים לחצאי פרוסות מתובלים במלח, פלפל שחור ושמן זית.

 

כרובית מפורקת לפרחים מתובלת בשמן זית, מלח גס.

 

קלחי תירס טריים פרוסים לרוחב (כך שנוצרים פרחים), במרינדה כמו של הפלפלים.

 

בצל סגול חתוך לשמיניות בשמן זית, חומץ בלסמי ומלח גס.

 

ניתן להוסיף גם ארטישוק ירושלמי וירקות נוספים.

 

מכניסים הכל לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי עד לצריבה.

 

את האנטיפסטי אני ממליצה לטבול בטחינה חריפה או גולמית.

 

בערב החג, ניתן להכין באותו הסגנון גם אנטיפסטי פירות מפירות קשים כדוגמת תפוח, אגס, חבושים ועוד.

ניתן לצרף אליהם רוטב מדבש/סילאן, מעט צ'ילי גרוס ומיץ תפוזים.

אפשר להוסיף ג'ינג'ר פרוס.

  

בסתיו הזה אני רואה חזרה לאוכל מקומי יותר פחות של ארצות מעבר לים ויותר שלנו מארצינו, חזרה לפשוט שבא מהבטן ומהבית ופחות למתוחכם והמורכב.

 

לסיום מצרפת רוטב לימונים חם הרוטב מתאים לליווי של מנות עוף, אך יכול להתאים גם לסלטים חמים ומנות אחרות

  

החומרים הדרושים

6.  לימונים
כ-2 כוסות שמן זית
מלח
5-6
 כפות דבש

 

הוראות הכנה

מניחים את הלימונים בשלמותם בתבנית, מזלפים שמן זית עד שיהיה פחות מרבע בכיסוי הלימונים, מסיפים מעט מלח ואופים 10 דקות בחום של 180 מעלות.

מוציאים את הלימונים מהתנור ומצננים.
מחוררים בסכין קטנה וסוחטים את הלימונים מעל מסננת.
לכוס מיץ לימון מוסיפים:
1/2 1
כוסות שמן זית
5-6
כפות דבש. 

 

שנה מצויינת שתהיה.

 

.

 

שילחי לחברה                                                 יש לך דעה? כיתבי לנו

   

___________________________________________