תירוץ הרוטב

 

מאת: שפית אדר קפלן-מור

 

עוד אוכל:

רוח של סתיו עלים של זהב

מטבח פיוז'ן

כשבסיר פלא היה חור

כוס התה שלי

עלי שלכת

מתכוני עוגות חמות

קינוח לוהט לחורף

לחמם את החורף עם משקאות

משקאות לחימום החורף

ראש השנה בקלילות

שלכת בכל עונה

בישול ואיחסון תפוחי אדמה

מתכוני תפוחי אדמה

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

כשהמעבר בין הסתיו לחורף מתחיל להיות מורגש, כבר קריר ולא רק בלילות.

רוצים אוכל חם.

בדרך כלל, אנחנו נחפש בצורה אוטומטית את המרק, את הפסטה, הקציצות, האוכל הביתי המחמם עם ה...רוטב.

למה לא לאכול ישר את הרוטב בלי  לחפש תירוצים?

בואו ניגש ישר לעניין האמיתי:

ניתן לעבות אותו, להוסיף לו מה שבא בצורה הכי  פשוטה ולאכול אותו כך סתם, ניתן לשדך אותו לכל מאכל שיספוג אותו בשמחה או כתוספת.

אני נוטה לקרוא למשפחה הזו "תבשילים", תבשיל הוא מנה חמה, רטובה, עשירה ובייתית מאוד.

לא תמיד בחורף אנחנו רוצים להיות מתוחכמים מאוד, מורכבים ופעמים רבות תבשיל פשוט יכול לעשות את העבודה בצורה מצויינת, במיוחד כשהוא מגיע בצלוחית מתחת לשמיכה טובה.

למנות בשריות מסוג זה  המבושלות בד"כ עם בשר טחון, קוראים "ראגו" עם בשר מסוג שריר לדוגמא יכול להיות גולאש, יש תבשילי קדירה ועוד.

לכולנו יש את התבשילים שאנחנו מכינים "מהבית" ובדרך כלל הם מלווים אותנו שנים רבות.

 

 אצלי העניין התחיל כשרק הגעתי לעיר הגדולה (או עיר קטנה) , יום חורפי אחד הרחתי משהו מהשכנים, אין לי מושג עד היום מה זה היה אבל רציתי גם, לקחתי את כל מה שהיה לי במקרר ובמדפים והכנתי משהו שקראתי לו "תבשיל", עד היום הוא רשום כך במחברת שלי ולימים אני מוכנה להודות שהוא לא היה להיט ולכן גם אין צורך לפרט אותו כאן.

הבאתי מתכונים שהם מוצליחם יותר לתבשילים ביתיים חמים ומחממים.

 

 

תבשיל חצילים, פטריות ועגבניות

החומרים הדרושים:

שמן זית לטיגון
2.
בצלים קצוצים
2.
סלסלות פטריות (לא משנה מאיזו עדה) חתוכות לרבעים
5-6
שני שום קצוצות
4
עגבניות קלופות וקצוצות
1.
קופסא רסק עגבניות קטנה
3
חצילים בינונים חתוכים לקוביות
מלח,פלפל,סוכר
טימין טרי, בזיליקום טרי
מים לכיסוי

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל והשום בשמן זית על אש נמוכה,
מוסיפים את החצילים והפטריות, מגבירים את האש ללהבה בינונית וממשיכים לטגן.
מוסיפים את העגבניות, הרסק והמים עד לכיסוי יחד עם התבלינים ומבשלים עד שהחצילים מוכנים והרוטב מסמיך,
מתקנים תיבול.

 

ראגו

המצרכים:

שמן זית

5. שיני שום פרוסות

1. בצל קלוף וחתוך לקוביות

1. ראש כרישה (החלק הלבן) פרוס דק

1. גזר חתוך לקוביות קטנות

100 גר' פול טרי קלוף וחלוט

1. כפית עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות.

400 גר' בשר בקר טחון ניתן גם עם בשר כבש.

3. עגבניות קלופות ופרוסות דק (או חתוכות לקוביות גדולות) עדיף עגבניות מסוג תמר

מעט פלפל אנגלי טחון

עלה דפנה

¼ כוס יין אדום יבש

מעט טימין טרי קצוץ

¼ כפית סוכר

פלפל שחור גרוס

מלח

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

 

ההכנה:

בשמן זית מאדים את השום, הבצל, הכרישה  והגזר, מוסיפים את הזיתים ואת העגבניות המיובשות בשום, ממשיכים לאדות עוד כ-2. דקות.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות.

מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים בפלפל אנגלי, מבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים את עלה הדפנה.

מוסיפים את היין האדום להורדת משקעים, מעלים לאש גבוהה ומבשלים עד לאידוי היין.

מוסיפים את הטימין, הסוכר, הפלפל השחור ומבשלים על אד נמוכה עוד כ-5 דקות.

מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

 

 

לגוון: ניתן להוסיף פטריות שונות.

          אפשר להוסיף שומר פרוס.

 

שילחי לחברה                                                 הגיבי על הכתבה

   

___________________________________________