רימונים - לא רק בראש השנה

 

מאת: "טרי בריא"

עוד אוכל:

רוח של סתיו עלים של זהב

מטבח פיוז'ן

כשבסיר פלא היה חור

כוס התה שלי

עלי שלכת

מתכוני עוגות חמות

קינוח לוהט לחורף

לחמם את החורף עם משקאות

משקאות לחימום החורף

ראש השנה בקלילות

שלכת בכל עונה

בישול ואיחסון תפוחי אדמה

מתכוני תפוחי אדמה

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

הרימונים מזוהים יותר מכל עם ראש השנה, כיוון שהם מבשילים שבועות מספר לפני החג, אולם התארכות העונות החקלאיות הפכה את הפרי לזמין ברוב חודשי החורף. גם לאחר שהפרי יורד מהמדפים, ניתן להמשיך לרכוש את גרעיני הרימון באריזה מיוחדת ולהנות מטעמם המיוחד ותרומתם הבריאותית והתזונתית.

 

"טרי בריא", יצרני מוצרים על בסיס גרעיני רימון, ממליצים על מספר מתכונים קלים להכנה של בלינצ'ס, ממרח וסלטים עם גרעיני רימון. מצורפים מתכונים להכנת:

-         שמפניית רימונים

-         בלינצ'ס עם סלמון, שמנת ורימונים

-         גואקמולי (ממרח אבוקדו) ורימונים

-         סלט אשכוליות, אבוקדו ורימונים

-         טבולה רימונים

-         ויניגרט רימונים

-         סלסת שומר, כוסברה ורימונים

   

 

שמפניית רימונים 

 מצרכים:

1 בקבוק שמפניה או יין נתזים חצי יבש

1/3 כוס גרעיני רימונים או יותר

 

זהו משקה "שמפניה עם אבני אודם" תוסס והוא קל מאוד להכנה. כל שעליכם לעשות הוא למלא כמה כוסות שמפניה בשמפניה או ביין נתזים. לאחר מכן יש להוסיף מעט (או הרבה) גרעיני רימונים. חכו עד שהגרעינים יצופו למעלה והגישו לאורחים. הם יאהבו אותם!

 

בלינצ'ס עם סלמון, שמנת ורימונים 

מצרכים:

 

לבלינצ'ס:

 1 כף שמרים יבשים אקטיביים מהירי פעולה

3/4 כוס מים חמים (40-46 מעלות צלסיוס)

1 כף דבש

1 כוס קמח מלא

1/4 כוס קמח רב שימושי

2 כפות שמנת חמוצה

2 כפות חמאה מומסת, כולל חמאה לשימון המחבת

2 ביצים גדולות, מופרדות

 

לציפוי: 

1 כוס שמנת חמוצה או שמנת טרייה

100 גרם סלמון מעושן

1/3 כוס גרעיני רימונים

 

ערבבו את השמרים, המים החמים והדבש בקערה. הניחו לתערובת במשך 5 דקות – היא אמורה להקציף.

 

בעזרת כף עץ, הוסיפו ובחשו לתוך התערובת את הקמח המלא, הקמח הרב שימושי, השמנת החמוצה, החמאה המומסת (ודאו כי היא התקררה) והחלמונים. ערבבו היטב. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לה למשך 30 דקות. המשטח אמור לבעבע והתערובת תתפח מעט.

 

הקציפו את החלבונים עם מלח עד שיתקשו. הוסיפו ובחשו אותם בעדינות לתוך תערובת הקמח לאחר שחלפו 30 הדקות.

 

חממו מחבת גדולה בחום בינוני והוסיפו 1-2 כפות חמאה. כאשר המחבת מתחילה לתסוס, העבירו את התערובת למחבת באמצעות כפית. השתמשו בגב הכפית כדי לעגל את התערובת עד שייווצר עיגול של 38-50 מילימטר. לאחר שהבלינצ'ס נחרכו לגמרי בצידם התחתון, היפכו אותם ובשלו אותם פעם נוספת עד שיזהיבו. הניחו את הבלינצ'ס בערימה על צלחת גדולה, כסו אותם בנייר כסף ושימרו אותם חמים עד להגשה.

 

חיתכו את הסלמון לחתיכות קטנות מאוד. הניחו חתיכה אחת על כל בלינצ'ס וכסו אותם ב-1/2 כפית של שמנת חמוצה. ביזקו מלמעלה מעט גרעיני רימונים. 

 

זהו מתאבן נפלא, במיוחד אם מגישים אותו בתוספת שמפניית רימונים.

  

גואקמולי (ממרח אבוקדו) רימונים

מצרכים:

1 אבוקדו גדול ובשל

1/8 כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

מלח ופלפל, לפי טעמכם

1.5 כפות גרעיני רימונים

 

קלפו את האבוקדו וחיתכו אותו לנתחים. הניחו חצי מכמות הנתחים בקערה ורסקו את הנחתים לכדי מחית. הוסיפו את הנתחים הנותרים.

 

הוסיפו את עלי הכוסברה הקצוצים, את מיץ הלימון ואת המלח והפלפל לפי טעמכם. ערבבו בעדינות בעזרת מזלג. בחשו פנימה את גרעיני הרימונים. כסו את התערובת והניחו אותה במקרר עד להגשה.

 

זהו מטבל נפלא הניתן להגשה עם משולשי פיתה קלויים. כל שיש לעשות הוא לקחת פיתה ולחתוך אותה לחצי. לאחר מכן חיתכו כל חצי למשולשים והפרידו אותם. הברישו את המשולשים בשמן זית, ביזקו עליהם זעתר או אורגנו והכניסו אותם לתנור עד שיזהיבו. הוציאו את המשולשים מהתנור והגישו עם קערת גואקמולי רימונים.

 

סלט אשכוליות, אבוקדו ורימונים

מצרכים:

 

1 אשכולית אדומה

1 אבוקדו

1 ראש עולש

1/3 כוס גרעיני רימונים

עלי פטרוזיליה טריים לקישוט

ויניגרט רימונים

 

חיתכו את האשכולית לחצי בעזרת סכין אשכוליות. הפרידו את הפלחים מהקרומיות. הניחו את הפלחים בקערה.

 

קלפו את האבוקדו ופירסו אותו. חיתכו כל פרוסה לחצי והוסיפו את הפרוסות לקערת פלחי האשכולית. צקו פנימה 2 כפות ויניגרט רימונים לפי טעמכם וערבבו.

 

חיתכו את העולש וסדרו אותו בצלחות נפרדות. בעזרת כף, הניחו מעליו את חתיכות האשכולית והאבוקדו. לאחר מכן ביזקו את גרעיני הרימונים וקשטו בעלי פטרוזיליה.

 

סלט זה מצוין כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית של דגים.

 

טבולה רימונים

מצרכים:

 

1/2 כוס גרגירי בורגול מובחרים

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1/3 כוס אגוזי מלך כתושים

1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

1/4 כוס עלי נענע קצוצים וטריים

מלח ופלפל שחור שנטחן במקום

1/4 כוס גרעיני רימונים

 

בררו את גרגירי הבורגול ושיטפו אותם. סחטו אותם בידיים עד שיתייבשו ושימו אותם בקערה קטנה. הוסיפו את מיץ הלימון והניחו לתערובת למשך 45 דקות. (מיץ הלימון ינפח את הגרגירים וגם יוסיף טעם נפלא, אבל ניתן להשתמש גם במים רותחים).

 

בקערה נפרדת, ערבבו את אגוזי המלך הקצוצים, את הפטרוזיליה ואת עלי הנענע. הוסיפו את המלח והפלפל.

 

לאחר שגרגירי הבורגול ספגו את כל מיץ הלימון ואינם יבשים עוד, הוסיפו אותם לאגוזי המלך ולעלי הנענע. בחשו היטב והוסיפו את גרעיני הרימונים. כסו את הקערה ושימו אותה במקרר עד להגשה.

 

סלק עם אגוזי מלך, גבינת גורגונזולה וגרעיני רימונים

 

3-4 סלקים חתוכים

2 כפות שמן זית

1 צרור עלי ארוגולה (רוקט) שטופים וקרועים

1/2 כוס חתיכות אגוזי מלך

60 גרם גבינת גורגונזולה או גבינה כחולה (גבינה איטלקית)

מלח ופלפל שחור שנטחן במקום

1/3 כוס גרעיני רימונים

רוטב ויניגרט רימונים

 

הוסיפו שמן זית לסלקים והניחו אותם בתוך סיר קטן. הכניסו את הסלקים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות צלסיוס וה וצלו אותם במשך 45 דקות. דיקרו את הסלקים בשיפוד. אם הסלק אינו מגלה התנגדות, סימן שהוא מוכן. הוציאו את הסלקים מהתנור, הניחו להם להתקרר, קלפו מהם את קליפותיהם וחיתכו אותם לרבעים. לאחר מכן חיתכו כל רבע לחצי.

 

הניחו את חתיכות אגוזי המלך על מחבת יבשה וטגנו אותם בחום בינוני עד שישחימו ויעלו ניחוח של אגוזים.

 

סדרו את הארוגולה בארבע צלחות. חלקו את הסלקים בין הצלחות, הוסיפו את אגוזי המלך הקלויים, את חתיכות הגורגונזולה ואת גרעיני הרימונים. הזליפו מלמעלה מעט ויניגרט רימונים והגישו.

  

ויניגרט רימונים

 

5 כפות שמן זית

2 כפות יין לבן או חומץ תפוחים

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות תרכיז רימונים

2 כפות מיץ רימונים

2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף סוכר

2 שיני שום

1 כפית חרדל דיז'ון

מלח ופלפל שחור שנטחן במקום, לפי טעמכם

 

ערבבו את כל המצרכים בצנצנת. סיגרו את הצנצנת ונערו אותה היטב. שימרו את הצנצנת במקרר והביאו אותה לטמפרטורת החדר לפני השימוש.

 

ניתן להכין את מיץ הרימונים על ידי ערבוב גרעיני רימונים טריים בבלנדר. לאחר הערבוב יש למזוג את המיץ לכלי נפרד, לסנן אותו בעזרת מסננת ולאחסנו בצנצנת סגורה במקרר.

 

סלסת שומר, כוסברה ורימונים

 

1/2 פקעת שומר נקייה וקצוצה

1/4 כוס גרעיני רימונים

1/8 כוס עלי כוסברה טריים וקצוצים

2 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1 כפית חומץ בלסמי

1/2 כפית מיץ לימון סחוט טרי

מלח ופלפל שחור שנטחן במקום

 

ערבבו בקערה את השומר הקצוץ, את גרעיני הרימונים ואת הכוסברה.

 

טירפו בקערה אחרת את שמן הזית, השום, חומץ הבלסמי ומיץ הלימון. הוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם וערבבו שוב. לאחר מכן צקו את התערובת לקערת השומר. ערבבו היטב.

 

הגישו את הסלסה עם עוף בגריל, עם דגים או כסלט.

 

__

"טרי בריא", בבעלות ניב חקלאות, עוסקת ביצור ושיווק של מוצרי פירות טריים, כולל גרעיני רימון קלופים, סלט פירות, פומלה מקולפת, צבר ומנגו (בהתאם לעונות החקלאיות). החברה מגדלת בעצמה חלק מהפירות בכ-55 דונם מטעים שנמצאים בבעלותה. מידע על מוצרי "טרי בריא" באתר: www.taribari.co.il

המוצרים בהכשר מהדרין – הרב אפרתי

 

 

שילחי לחברה                                                 הגיבי על הכתבה

   

___________________________________________