לגוון - עם גבינות

 

מאת: אדר קפלן-מור

 

עוד ב"הדרך למעלה":

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

 

 האם יש לי תקווה לעתיד?

פצצות מתקתקות

תרומת הטיפול הפמיניסטי

חתולה על גג פח לוהט

פרפרים

כבוד עצמי

 

לקראת חג הגבינות, הוא כמובן שבועות החלטתי להביא בפניכם קצת תיאוריה בנושא.

 

גבינה: חלב שנפרד מהמים שגבינה לבנה היא הבסיס.

הוספה של טעם וייבוש ובקטריה חיה.

(ישנם איזורים שבהם יש את הבקטריה שדואגת לטעם של הגבינה הספציפית).

יציקה לתבניות, תהליך ייבוש או הוספת בקטריה חיצונית שמתפתחת על השפה של הגבינה ומגבנת את חוץ הגבינה ומבפנים נשארת רכה (כמו קממבר).

הבשלה של הגבינה שבה היא מתייצבת ומקבלת את אפיוני הטעם החיצוני ומתייבשת ומשם לשווק.

 

ככל שהתהליך נמשך זמן רב יותר, הגבינה תהיה שמנה ויבשה (קשה) יותר.

מלח הוא חומר משמר, ככל שלגבינה יש פחות מלח כך היא נשמרת פחות זמן.

  

גבינות רכות:

 

מסקרפונה

גבינות למריחה

ריקוטה ואורדה

צפתית

מוצרלה (מתגבשת ע"י אנזים. בעולם-אנזים חי, בארץ-אנזים צמחי)

 

 

גבינות ½ קשות:

גבינות שמורחים בבקטריה חיצונית

 

קממברט

ברי

סנט מור

גבינות שאין להן קרום והן קשות יותר.

 

 

גבינות קשות:

גבינה מיובשת ועתירה בשומן, בקטריה חיצונית או פנימית והבשלה/יישון של 5-12  שנים

 

חאודה (גאודה)

רוקפור

אמנטל

קשקבל

פרמזן (רמת סוכר גבוה בחלב)

 

שימושים:

גבינות חריפות כשהן חמות, הן עדינות יותר בטעם

 

גבינות ½ קשות, טובות לאכילה בחום החדר (הסביר), אידיאליות בליווי יין אדום.

גבינות חריפות – עם יין קל

גבינות קלות – עם יין בעל גוף.

 

ואם במעדנה אביב עסקינן, אנחנו בהחלט נמצאים בעונה בה ניתן לנצל את הגינה או האדנית הביתית לשתילה של עשבי תבלין טריים ולמצותם עד תום.

מעבר להוספה למאכלים מבושלים, מטוגנים, אפויים או טריים, אפשר לשחק בהם.

זוהי עונה שבה אנחנו מתחילים לאכול מאכלים קלים יותר וזריזים להכנה (מי רוצה לבלות את שרבי האביב במטבח?)

היום אני מקדישה את הפינה האביבית לממרחי עשבי תבלין שונים.

ניתן להכין מהם ממרחים כמו פסטו ולא רק מסורתי, פסטו ניתן להכין גם ללא גבינה (כשר), עם גבינה שונה כמו מסוג הגבינות הכחולות החריפות יותר, להחליף את הצנוברים באגוזים שונים, להמיר את הבזיליקום בנענע, כוסברה או כל צמח תבלין שבא ויש תחת היד.

  

פסטו זעתר:

 

מס' גבעולי זעתר,מופרדים לעלים

1. שן שום גדולה

80 גר' צנוברים

80 גר גבינת עיזים יבשה מאוד מגוררת, או פרמזן

80 גר' שמן זית

 

 

כותשים היטב את כל החומרים במכתש ועלי או במעבד מזון.

מוסיפים בהדרגה שמן זית, עד למרקם גס ולבסוף מעט מלח.

 

פסטו עשבי תבלין שונים:

 2. זרי כוסברה

2. זרי פטרוזיליה

2. זרי בזיליקום

300 גר' צנוברים

300 מ"ל שמן זית

300 גר' גבינת קשקבל

 

מכינים פסטו מהחומרים ומוסיפים שום בתערובת עפ"י הטעם.

  

פסטו עגבניות מיובשות:

80 גר' עגבניות מיובשות

300 מ"ל שמן זית

200 גר' צנוברים

200 גר' גבינת קשקבל

 

מבשלים את העגבניות המיובשות במים רותחים ומשרם אותם כ-10 דקות.

מסננים את העגבניות מהמים וסוחטים.

קולים את הצנוברים, טוחנים יחדיו את העגבניות, הצנוברים, הגבינה ושמן בזית למחית חלקה.

 

 

מתכוני גבינות ועוגות גבינה 

 

   

 

תגובות של גולשות:                                            יש לך דעה? כיתבי לנו

   

________________________________________________