גמדים אופים

 

מאת: אדר קפלן-מור

 

עוד אוכל ב"הדרך למעלה":

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

 

 

 

חשבתי בכל החופשה הארוכה הזו איך לשלב פעילות יצירתית בלי שהילדים או ההורים יצאו מדעתם.

הרעיון: יום חלות.

מיקום: בבית גדול של חברים בו יש מקום רב ואת כל האביזרים עליהם חלמתי בערך, כאלו שלא ידעתי שקיימים אפילו.

המשתתפים: כ- 8 גמדים בחופשה.

 

אז....הלכנו לנו לטיול בשמש מצויידים במצרכים, בגדי ים (בכל זאת ישנה שעה של התפחה).

אי שם בבית הגדול (והממוזג יש לציין) חיכו הילדוד'ס. רובם לא נפגשים בחופשה עם שאר חבריהם מהגן וראיתי בפעילות זו הזדמנות פז נפלאה להפגש.

 

הכנו את המסה:

2,500 גר' קמח

150 גר' סוכר

50 גר' מלח

130 גר' שמן זית

1. ביצה

80 גר' חמאה

120 גר' שמרים טריים

110 סמ"ק מים

 

לישה יחד כ- 7 דקות.

והילדים בינתיים יצאו לבריכה בחוץ, הבצק נח כ- ¼ שעה עד שהיה מוכן לעבודה.

הוצאנו החוצה שולחנות וכסאות כדי שהעבודה תהיה נעימה וקלה יותר.

 

והילדים התחילו ללוש.

הראיתי להם מה אפשר להכין מהבצק, למשל צורות של חיות, איך מכינים צמה ובסופו של דבר הם בוחרים את הצורה שמתחשק להם.

 

 

אפייה 18 דקות בערך ב- 190 מעלות (טורבו), ניתן למרוח בביצה ולזרות שומשום.

* לחלה מתוקה, יש להוסיף עוד כ- 40 גר' סוכר למסת הבצק הכללית.

 

אחרי מנוחת הלוחמים והתפחה, שילבנו את החלות בארוחת הצהריים שלהם.

הגאווה לאכול נקניקיות עם הלחמניות שאפו היתה גדולה, כל אחד ואחת אכלו את החלה שמפאת חום רב מידי וקוצר זמן,לא נותר ממנה דבר להביא הביתה להורים (אתם חושבים שלא חטפתי על הראש?)

 

 

בקיצור,

רעיון טוב לא רק לחופשה אלא לכל  יום שישי או סתם פעילות בכייף עם ילדים אחרים.

הילדים בכתבה הם בגילאי 4, אך הבצק אינו דביק ומתאים לעבודה גם לגילאים צעירים יותר.

   

 

שילחי לחברה                                                 יש לך דעה? כיתבי לנו

   

_________________________________________________