שמונה מתכונים על בסיס צמחי תבלין מתוך הספר

"סיפורי תבלין של חישתיל"

האיגוד הישראלי למשתלות

המימד השלישי בגינה

טיפוח גינה תחת צל

צמחי תבלין

חם בקיץ? עצי הצל שלך הם המזגן

המטפסיך לגינה בקיץ

פרחי חורף עונתיים

הגינה בסתיו

טבע דומם

תכנון גן בסגנון ים תיכוני

חוזרים לביה"ס ורואים ירוק

גינת מיים - כל אחד יכול

אחזקה נכונה של צימחי בית

פקעות - האביב מתחיל עכשיו

מהגינה לאגרטל

לקרב את הטבע לבית

סחלב - היהלום שבכתר

הכיני את צמחי הבית לחורף

איך לגייס את פרת משה רבנו לטובתנו

תות שדה בגינה: שותלים עכשיו – נהנים בחורף

שתילת ירקות לקראת החורף

עציצים פורחים: המתנה שפורחת כל הזמן

קסם הפכפוך של מיים מפכים

 יפה וטעימה לגינה - בטטת נוי

מה תתני לו שיגדל? דישון

צמחי תבלין חדשים

צמחי תבלין ומחלות החורף

אביב בגינה

ליזיאנטוס -שיטה חדשה

עץ קטן שנותן הרבה!

ערוגות הבושם

טיפול במדשאה באביב

שושנת מים

טופח ריחני וכובע הנזיר

גינה בעציץ

עשי לך גינה אנגלית

זה הקטן - גדול יהיה

הגינה האורגנית

 

 

 

מצ"ב שמונה מתכונים על בסיס צמחי תבלין מתוך הספר "סיפורי תבלין של חישתיל" שהוציא תאגיד משתלות חישתיל. המתכונים נכתבו על ידי השפים איתי שלו, קולין גילון ויניב פרטוש.

 

ברשימת המתכונים:

גספצ'ו פיקנטי של עגבניות שרי ומנטה ספרדית עם קרם לבנה.

"שניצל" פטריות יער עם  מתבל רוקפור ואורגנו טרי.

פורטבלו במרינדה איכותית

גלילת חצילים במילוי פלפלים קלויים ופסטו עשבים

מאפה בצק עלים עם פסטו עשבים ומיקס גבינות

קבב ריקוטה בניחוח מרווה אננס ונענע טרייה ברוטב יוגורט וטחינה

פרפלה ומוצרלה מעושנת בניחוח זוטה וקורנית

סלט של עשבי תבלין טריים, מיני גרעינים וגבינות צאן

  

מתכונים באדיבות השף איתי שלו

 

גספצ'ו פיקנטי של עגבניות שרי ומנטה ספרדית עם קרם לבנה:

 

המצרכים:

1 סלסלה של עגבניות שרי

צ'ילי מתוק חריף תאילנדי

4 לימונים סחוטים

מנטה ספרדית

מלח ופלפל שחור גרוס

1 גביע שמנת חמוצה

לבנה מיוגורט איכותי

 

אופן ההכנה:

טוחנים את עגבניות השרי במג'ימיקס ומוסיפים מעט צ'ילי מתוק חריף, לימון סחוט ומתבלים.

חשוב לסנן את הגספצ'ו, מקררים היטב,מוסיפים את המנטה קצוצה בסוף.

מערבבים בקערה את השמנת החמוצה עם הלבנה ומקבלים קרם לבנה קליל.

 

הגשה :

בכוס מרטיני שמים קרם לבנה ועליו מוזגים את הגספצ'ו הקר.

 

"שניצל" פטריות יער עם  מתבל רוקפור ואורגנו טרי:

 

המצרכים:

פטריות יער "ירדן"

קמח

3 ביצים

פירורי לחם

זעתר טרי

אורגנו טרי

2 גביעים שמנת חמוצה

100 גרם גבינת רוקפור מגורדת

1 שן שום קצוצה

מעט עירית קצוצה דק

1/2 כף מיונז איכותי

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

חותכים את פטריות היער לחתיכות בינוניות ומצפים אותן בקמח, ביצה טרופה ופירורי לחם שתובלו בזעתר טרי קצוץ.

למתבל רוקפור:

מערבבים את השמנת החמוצה עם גבינת הרוקפור המגורדת, המיונז, השום, העירית, ומתבלים במלח ופלפל.

חשוב להוסיף אורגנו קצוץ בסיום.

  • מטגנים את הפטריות המצופות בשמן עמוק, סופגים ומגישים בליווי המתבל.

 

פורטבלו במרינדה איכותית:

 

המצרכים:

פטריות פורטבלו

צ'ילי  מתוק חריף

עלי בזיליקום

ג'ינגר טרי מאוד

שום כתוש

שמן זית

מלח פלפל

שמן שומשום

כוסברה קצוצה ( לא חובה )

עשב לימון

 

אופן ההכנה:

מורידים לפטריה את הרגל.

בקערה מערבבים צ'ילי מתוק חריף,כ  - 3 כפות, 1/2 ג'ינגר מגורד, 1 שן שום,CC 250 שמן זית,עלי בזיליקום קצוצים, עשב לימון קצוץ, מעט שמן שומשום.

משרים את הפטריות במרינדה וצולים  בגריל או במחבת.

 

גלילת חצילים במילוי פלפלים קלויים ופסטו עשבים:

 

המצרכים:

2 חצילים פרוסים לאורך וקלויים בגריל או במחבת פסים.

שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

פלפלים קלויים קלופים ומתובלים בחומץ בלסמי , שמן זית וטימין טרי.

 

ממרח פסטו :

 בזיליקום

       זעתר

       זוטה לבנה

       אורגנו טרי

       פרמזן

      תערובת גבינות צאן ( פרומעז) + צנוברים מלח ופלפל.

 

אופן ההכנה:

קולים את הפלפלים, קולפים ומתבלים בחומץ בלסמי , שמן זית  וטימין טרי.

צולים את החצילים בגריל עד לקבלת "פסים" יפים וצבע נאה.

מכינים את הפסטו מהעשבים עם מעט שמן זית וגבינת פרמזן טרי מגורד.

מורחים את החציל בפסטו, עליו מניחים פלפל קלוי ואת תערובת הגבינות והצנוברים ,

מגלגלים לגליל חותכים לחצי ברוחב ומגישים עם קיסם.

 

מתכונים באדיבות השף קולין גילון:

 

מאפה בצק עלים עם פסטו עשבים ומיקס גבינות

עבור 10 איש

 

חומרים

   1 גליל בצק עלים

  ביצה להדבקה

    קצח

    שומשום

    200 גרם קשקבל

    200 גרם גבינת פטה

    100 גרם רוקפור

    200 גרם אגוזי מלך

 

לממרח פסטו עשבים

    1 צרור בזיליקום

    1 צרור פטרוזיליה

    ½ צרור כוסברה

    3 חבילות עירית

    ½ כוס שמן זית

    ½ כוס פרמז'אן מגורד

    1 כוס צנוברים

    1 מיץ לימון

 

חומרים לרוטב

    6 עגבניות תמר

    ½ כוס יוגורט

    1 גבעול בצל ירוק

    ½ פילפל צ'ילי קטן

    שמן זיית

    מלח

    פילפל שחור

    קורט סוכר

 

 

חומרים לשמן בזיליקום

    1 צרור עלי בזיליקום ( רק העלים)

   1 כוס שמן זיית ושמן סויה

  

אופן הכנה

מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה

מרסקים את כל החומרים של הפסטו לתערובת אחידה

מרסקים את העגבניות .בצל ירוק ,פילפל והתבלינים במיקסר

מסננים את התערובת

מוספים את היוגורט ומערבבים לתערובת אחידה

 

שמן בזיליקום

חולטים את עלי הבזיליקום במים רותחים ומעברים מיד למים עם קרח

טוחנים בבלנדר את עלי בזיליקום והשמן לתערובת אחידה ומסננים

 

לסיום

פותחים את הבצק

מניחים מיקס גבינות בחצי צד בצק

מניחים מעל תערובת פסטו

מברישים בביצה

מקפלים חצי בצק וסוגרים

מברישים מעל בביצה ומפזרים קצח ושומשום

אופים בתנור בטמפרטורה 180 מעלות למשך25 דקות

 

מתכונים באדיבות השף יניב פרטוש – פרתם הדרכות ואירועים קולינריים

 

קבב ריקוטה בניחוח מרווה אננס ונענע טרייה ברוטב יוגורט וטחינה

 

חומרים:

2 חבילות ריקוטה "גד"

צרור עלי מרווה אננס

צרור עלי נענע

2- 3 גבעולי טרגון

1/2 כוס פירורי לחם

1ביצה

מלח

פלפל לבן

מעט קמח לקימוח

שמן לטיגון חצי עמוק

צרור גדול של עלי מיזונה להגשה

 

לרוטב:

1 כוס יוגורט עזים "גד"

1/4 כוס טחינה גולמית

2 כפות זעתר טרי

 

אופן הכנה:

מערבבים את כל חומרי הקבב.יוצרים קבבים קטנים, מקמחים קלות ומטגנים בשמן חם חצי עמוק כ-2 דקות מכל צד, מוציאים לנייר סופג. במקביל מערבבים את כל חומרי הרוטב טועמים ומשפרים טעם.

להגשה:

מסדרים את קבב הריקוטה והתבלינים על צלחת "מרופדת" בעלי מיזונה טריים ומגישים בליווי רוטב היוגורט.

 

 

פרפלה ומוצרלה מעושנת בניחוח זוטה וקורנית

 

חומרים:

4 מלפפונים (ללא ליבה)
1 בצל סגול
2 גזר
2 שיני שום
שמן זית
1 כף
sweet & spicy עגבניות צ'ילי
500 גר' פסטה פרפלה מבושלת
200 גר' גבינת מוצרלה מעושנת "גד" פרוסה לרצועות
2 גבעולי זוטה לבנה טרייה (עלים בלבד)

2 כפות קורנית לימונית מגוונת טרייה וקצוצה

2 גבעולים של ריחן סגול לקישוט
מלח
פלפל

 

אופן הכנה:

חותכים את הירקות לפרוסות ומאדים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים sweet & spicy ופסטה ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים גבינת מוצרלה מעושנת ותבלינים טריים ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

להגשה: מעבירים לקערה, מעטרים בריחן סגול ומגישים.

 

 

סלט של עשבי תבלין טריים, מיני גרעינים וגבינות צאן

 

חומרים:

1 כוס  פטרוזיליה

1 כוס רשאד
1/2 כוס זעתר
1/2 כוס בזיליקום יווני

1/2 כוס אורגנו הוט אנד ספייסי (עלים בלבד)

1/4 כוס טרגון 4 עונות
1/2 כוס מנטה פפריטה

1/2 כוס לווג'

מס' עלים של מרווה איקטרינה לקישוט

כוס של זרעים וגרעינים שונים (פיסטוק מקולף, אגוז מלך, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, צנובר וכד')
2 פיתות קרועות ביד לחתיכות בגודל מטבע
100 גר' גבינת פטה כבשים "גד"

100 גר' סנט פולן "גד"

שמן זית
מיץ מלימון אחד
סומק
מלח גס

פלפל שחור גרוס
 

אופן הכנה:

קוצצים ומערבבים בקערה את כל עשבי התיבול. במקביל מטגנים במחבת עם ¼ כוס שמן זית את קרעי הפיתות ומיני האגוזים והגרעינים עד להשחמה קלה. מכבים את האש, מפוררים  פנימה את הגבינות ומערבבים. שופכים את התערובת החמה על עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל וסומק בנדיבות.

 

להגשה: מעבירים לקערות הגשה, מקשטים בעלי מרווה איקטרינה טריים ומגישים מיד.

 

___________________

 פרטים נוספים, כתובות של המשתלות ושעות פתיחה במוקד האיגוד הישראלי למשתלות, טל: 5114494-03 (24 שעות ביממה) וכן באתר הארגון לגגנות ונוף: www.gardening.org.il

 _______________

הגיבי על הכתבה                                                 מעניין? שילחי לחברה

   

 

______________________________________________